Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

e- Συνταγή της ημέρας | Μους Μήλο με κανέλα ή καρύδια




Υλικά:

- 1 κιλό μήλα
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- λίγη βανίλια
- λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κανέλα


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη επάνω σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν και να μείνουν χωρίς καθόλου ζουμί.

- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό μπολ τον σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε το μπολ σε ένα μεγαλύτερο με θρυμματισμένο πάγο μέσα. Αφήνουμε τα δύο μπολ να σταθούν στο ψυγείο έτσι για μία ώρα.

- Τα βγάζουμε από το ψυγείο ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και τη δουλεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να γίνει ένα με τον πουρέ. Βάζουμε πάλι τα 2 μπολ στο ψυγείο. Συνεχίζουμε χτυπώντας μικρές ποσότητες κρέμας γάλακτος μέσα στον πουρέ και αφήνοντας τον στο ψυγείο για 20' κάθε φορά, ώσπου να ενσωματωθεί η μισή κρέμα γάλακτος.

- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε την απαλά μέσα στον πουρέ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπωλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καρύδια ή με κανέλα.

- Αφήνουμε τη μους να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε. 




ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->
author

Σχετικα με τα σχολια

Οι απόψεις και τα σχόλια σας είναι όλα αποδεκτά, απλά να εκφράζονται με κόσμιο τρόπο, χωρίς να θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις. Ευχαριστούμε έκ των προτέρων!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου