Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ανέκδοτο: Ο κόκορας!


Εψαχνε κάποιος αγρότης έναν κόκορα για το κοτέτσι του, με τις 180 κότες.
Αγοράζει έναν που έμοιαζε αρχοντικός.


Μόλις μπαίνει στο κοτέτσι και βλέπει 180 κότες, κάνει "κικιρίκου" και... ψοφάει.
Αγοράζει άλλον, που έδειχνε αγέρωχος, μονομάχος κόκορας, με στιλπνό φτέρωμα.


Μόλις μπαίνει στο κοτέτσι, κουτουπώνει 2 κότες, κάνει "κικιρίκου" και ψοφάει.

Απελπισμένος ο τύπος ξαναπηγαίνει στον έμπορο και το

υ λέει:

- Ή μου δίνεις έναν άξιο κόκορα, ή θα σου τα κάνω λαμπόγυαλο!!!

Του δίνει ο έμπορας έναν κόκορα ξεπουπουλιασμένο και αδυνατο, ένα πλάσμα στα πρόθυρα να πέσει κάτω.
- Δεν ήθελα να σου τον δώσω, γιατί είναι λίγο περίεργος, αλλά μια και επιμένεις...παρτον !

Παραξενευμένος ο τύπος τον βάζει στο κοτέτσι.


Με το που βλέπει τις 180 κότες ο κόκορας, ξαφνικά γουρλώνουν τα μάτια του, κάνει ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!! και τρέχοντας πηδάει τη μια κότα μετά την άλλη, ώσπου κάνει το γύρο και των 180 .....δυο φορές!


Οι κότες είχανε μείνει στα άχυρα με ένα ηλίθιο χαμόγελο ευτυχίας και ανασκελα.
Ανήσυχος ο αγρότης πάει να τον πιάσει, αλλά ο κόκορας του ξεφεύγει από το κοτέτσι. 


Κυνηγώντας τον ο αγρότης, βλέπει σπαρμένο το δρόμο με ζωάκια που είχαν ένα ηλίθιο βλέμμα ευτυχίας: γουρούνια, σκύλους, γάτες, γαϊδούρια, άλογα, πάπιες, χήνες, σκίουρους, αλεπούδες, ακόμα και χελώνες και... σκαντζόχοιρους κι όλα τα ζωάκια του δάσους ανάσκελα!!!

Ώσπου μετά από λίγο, βλέπει τον κόκορα πεσμένο ανάσκελα, μισοπεθαμένο με τη γλώσσα έξω κι από πάνω του να φέρνουνε κύκλο καμιά 10αριά όρνια.

Πανικόβλητος που χάνει τέτοιο απίστευτο ζώο, τρέχει κοντά του και τον παρακαλεί:


- Σε παρακαλω Μη μου ψοφήσεις !! Ησουν τρομερος Σε χρειαζομαι !!!!
Οπότε του απαντάει ο κόκορας:

Φύγε ρε μ#λ@κα !!!... Θα μου διώξεις τα όρνια!


ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Ιδού το επόμενο Ντουμπάι

H Ν. Κορέα ετοιμάζει τουριστική μεγαλούπολη ύψους €207 δις 



Η Ν. Κορέα ετοιμάζεται να εκθρονίσει το Ντουμπάι, καθώς σχεδιάζει να ανοικοδομήσει μια μεγαλούπολη στο λιμάνι Incheon των νησιών Yongyu-Miiu,  κοντά στην περιοχή όπου υπάρχει και διεθνές αεροδρόμιο.  

 Η μεγαλούπολη θα εκτείνεται σε 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό σχέδιο στον κόσμο, εφόσον καταφέρουν να το ολοκληρώσουν.  





   Όπως αναφέρει το tweaktown, το πρότζεκτ περιλαμβάνει και μία τεράστια σήραγγα, οι διαστάσεις της οποίας θα είναι 200μ ύψος, 880μ πλάτος και 3,3 χλμ μήκος.  

 Τα κτίρια θα έχουν ανεγερθεί κυκλικά  γύρω από μια τεχνητή λίμνη στο κέντρο της οποίας θα ορθώνεται ένα οικοδόμημα 14 τετραγωνικών χλμ, ενώ πολυτελή ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, καζίνο, εμπορικά κέντρα, αίθουσα συναυλιών και πίστα F1 είναι ορισμένα μόνο από τα πλάνα των σχεδιαστών.

   Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 207 δισεκατομμύρια ευρώ και ετησίως 5,7 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται ότι θα μπορούν να μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου   Σημειώνεται ότι η μεγαλούπολη θα ονομάζεται 8City, για να προσελκύσει πολλούς κινέζους τουρίστες, οι οποίοι θεωρούν τον αριθμό οχτώ πολύ τυχερό.




ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Ροζ γενετικά τροποποιημένο φωσφοριζέ ψάρι παρουσιάστηκε στην Ταϊβάν

Ένα εντυπωσιακό ψάρι έκανε την εμφάνισή του σε διεθνή έκθεση της Ταϊβάν, το οποίο από την πρώτη στιγμή αφήνει το... θεατή με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για το Archocentrus nigrofasciatus var, το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ροζ φωσφοριζέ ψάρι.

Το εντυπωσιακό ψάρι εκπέμπει φως χωρίς τη βοήθεια ειδικών υπεριωδών λαμπών, που συνήθως υπάρχουν στα ενυδρεία και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας επιστημόνων από την Ακαδημία Sinica της Ταϊβάν, από το κρατικό πανεπιστήμιο Ωκεανολογίας, καθώς και από μια ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Αμερικανοί πεζοναύτες «μαρτύρησαν» μυστικά και το πλήρωσαν ακριβά



Εφτά μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων πλήρωσαν ακριβά τη «συνεισφορά» τους στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιού, αποκαλύπτοντας μυστικά από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην εταιρεία Electronic Arts, η οποία ετοίμαζε, το καλοκαίρι το Medal of Honor: Warfighter.    

 Όπως αναφέρει ο ιστότοπος The Register , μόλις ο στρατός έμαθε για τις περιπέτειες των εφτά στρατιωτών της ομάδας SEAL, τους τιμώρησε αφαιρώντας δύο μηνιαίους τους μισθούς και καταθέτοντας επίσημα έγγραφα επίπληξης στα αρχεία τους.   

Σημειώνεται ότι ένας από τους παραβάτες, συμμετείχε στον εντοπισμό του Οσάμα μπιν Λάντεν, αν και στο παιχνίδι δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο θάνατο του τρομοκράτη. 
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Αυγοφέτες! Συνταγή express για να γιατρέψετε την πείνα σας!


Ψάχνεις κάτι γρήγορο να φας και δεν έχεις τίποτα παρά μόνο αυγά και ψωμί; Δες την πιο εύκολη συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Σε 5 λεπτά ένα βραδινό πιάτο ίσως και σνακ για κάποιους! Δες εδώ την συνταγή!

ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Αυτός είναι ο 71χρονος παιδεραστής!



Στο φως της δημοσιότητας έφερε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 71χρονου συνταξιούχου του ΝΑΤ, ο οποίος συνελήφθη για παιδεραστία. 




Πρόκειται για τον ΜΠΟΥΡΑ Γεώργιο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1941 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Ηλιούπολη.



Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της αποπλάνησης παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 και τα 14 έτη, κατά συρροή και εξακολούθηση.



Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.



Η σύλληψη...



Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη το αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης, δέχθηκε μία ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι σε συγκεκριμένη οδό υπάρχει ένας παιδόφιλος που ασελγεί κατ΄ εξακολούθηση σε ανήλικα αγόρια. Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα έφθασαν στα ίχνη του 70χρονου και το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου έγινε έφοδος στο σπίτι του. Όπως διαπιστώθηκε ο ηλικιωμένος έφερνε τα αγόρια στο σπίτι του για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις. Εκεί τα έβαζε να βλέπουν ερωτικές ταινίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, να μπαίνουν στο ίντερνετ για να σερφάρουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, να παίζουν παιχνίδια, ενώ κάποιες φορές τους έδινε και χαρτζηλίκι. Αυτά βέβαια τα έκανε για να πείθει τα ανήλικα θύματα του, να ασελγεί πάνω τους...



Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας στο τηλέφωνο 210 6476370 του 1ου Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την βοήθεια του Raspberry Ketone Forte διαβάστε περισσότερα εδώ για άντρες & εδώ για γυναίκες
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Το ανέκδοτο που θα κάνει 10.000.000 Έλληνες να γελάσουν !

Το ανέκδοτο που θα κάνει 10.000.000 Έλληνες να γελάσουν !









Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την βοήθεια του Raspberry Ketone Forte διαβάστε περισσότερα εδώ για άντρες & εδώ για γυναίκες
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Αυξήσεις - φωτιά στην αγορά των τσιγάρων


Το νέο φορολογικό σύστημα φέρνει αυξήσεις έως 1 ευρώ στο πακέτο τσιγάρων και στον καπνό.





Η τιμή των «φθηνών» τσιγάρων θα ξεπεράσει τα 3,30 ευρώ το πακέτο, ενώ τα «μεσαία» από 3,20 ευρώ θα πωλούνται έως 3,80 ευρώ

«Φωτιά» παίρνει η αγορά των τσιγάρων με τη νέα αύξηση των τιμών, την τέταρτη κατά σειρά μέσα σε δυόμισι χρόνια. Οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη.

Από την αγορά «φεύγει» η κατηγορία των «φθηνών» και των «μεσαίων» τσιγάρων, ενώ η κατηγορία των «ακριβών», που πωλείται προς 3,70 το πακέτο, αναμένεται να επικρατήσει στην αγορά. Το νέο φορολογικό σύστημα φέρνει αυξήσεις έως 1 ευρώ στο πακέτο τσιγάρων και στον καπνό. Η τιμή των «φθηνών» τσιγάρων θα ξεπεράσει τα 3,30 ευρώ το πακέτο, ενώ τα «μεσαία» από 3,20 ευρώ θα πωλούνται έως 3,80 ευρώ.

Ο καπνός, που τα δύο τελευταία χρόνια είχε τετραπλασιάσει το μερίδιο αγοράς του, σύμφωνα με στελέχη εταιρειών, δέχεται ισχυρό πλήγμα.

Σήμερα ένα φακελάκι καπνού των 25 γραμμαρίων πωλείται προς 4,30 ευρώ και με τον νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου μπορεί να «αγγίξει» τα 5,5 ευρώ.Ο καπνός των 20 γραμμαρίων θα πωλείται προς 4,30 ευρώ από 3,30 σήμερα.

«Σκανδαλώδης»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Καπνοβιομηχανιών, κ. Σπύρος Φλέγκας, μιλώντας στο «Εθνος» έκανε λόγο «για σκανδαλώδη διάταξη που σκοπό έχει την ενίσχυση των πολυεθνικών εταιρειών, ενώ την ίδια στιγμή πλήττει τις εγχώριες καπνοβιομηχανίες, εκ των οποίων οι δύο από τις τρεις θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο».

Ο κ. Φλέγκας με επιστολή που έστειλε στους βουλευτές αναφέρει ότι η αύξηση της φορολογίας επιβαρύνει τα τσιγάρα που η λιανική τους τιμή είναι από τα 2,80 ευρώ έως τα 3,60 ευρώ το πακέτο, ενώ για τα τσιγάρα που η λιανική τους τιμή ξεπερνά τα 3,80 ευρώ υπάρχουν μειώσεις με βάση τη νέα φορολογία.

Στελέχη που εισάγουν διεθνή σήματα τσιγάρων υποστηρίζουν ότι θα υποστούν ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διάθεση τσιγάρων και καπνού που έχουν στις αποθήκες τους σε λιανικές τιμές χαμηλότερες από την αξία του φόρου που πρέπει να αποδώσουν στο κράτος. Προβλέπουν επίσης ραγδαία αύξηση των λαθραίων τσιγάρων και λιγότερα έσοδα για το κράτος από τη νόμιμη αγορά

.
Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την βοήθεια του Raspberry Ketone Forte διαβάστε περισσότερα εδώ για άντρες & εδώ για γυναίκες
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Τους 26 πλουσιότερους ανθρώπους όλων των εποχών δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Celebrity Νet Worth». Πρώτος στη λίστα της ελίτ των πλούσιων είναι ο βασιλιάς Mansa Musa Α’ του Mάλι, με περιουσία που άγγιζε τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.




Πρόκειται για ένα site που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και υπολογίζει την περιουσία των πλούσιων και των διάσημων.





Στη λίστα συναντούμε κάποια γνωστά ονόματα του 21ου αιώνα, όπως τον Muammar Gaddafi με περιουσία 200 δισεκατομμυρίων, τον Henry Ford, ιδρυτή της διάσημης εταιρείας αυτοκινήτων, με 199 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Bill Gates, ιδρυτή της Microsoft, με 136 δισεκατομμύρια.



1. Mansa Musa I – 400 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο βασιλιάς της αυτοκρατορίας του Μάλι, που την εποχή εκείνη κατείχε επίσης τα εδάφη της σημερινής Γκάνας και του Τιμπουκτού. Είχε στα χέρια του το 50% της παγκόσμιας παραγωγής αλατιού και χρυσού.



2. The Rothschild Family – 350 δισεκατομμύρια δολάρια



Ευρωπαϊκή τραπεζική δυναστεία που ξεκίνησε από την επενδυτική εταιρεία που δημιούργησε ο εβραϊκής καταγωγής Γερμανός Μέγερ Άμσελ Ρόθτσαιλντ. Στην συνέχεια έστειλε τους πέντε γιους του να φτιάξουν παραρτήματα στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.



3. John D. Rockefeller – 340 δισεκατομμύρια δολάρια



Ιδρυτής της Standard Oil Company, που αργότερα διασπάστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση σε μικρότερα κομμάτια (Amoco, Chevron Conoco και ExxonMobil).



4. Andrew Carnegie – 310 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο σκοτσέζικης καταγωγής Αμερικανός βιομήχανος της χαλυβουργίας που, αφού πούλησε την εταιρεία στην JP Morgan, χάρισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



5. Nikolai Alexandrovich Romanov – 300 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας πριν την επανάσταση των μπολσεβίκων.



6. Mir Osman Ali Khan – 230 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο μαχαραγιάς του Hyderabad (μέχρι την εισβολή της Ινδιάς) είχε στην κατοχή του 100 εκ. δολάρια σε χρυσό, κοσμήματα αξίας 400 εκ. δολαρίων, 50 Ρολς Ρόις και ένα διαμάντι αξίας 95 εκ. δολαρίων ως βαρίδι στο γραφείο του.



7. William The Conqueror – 229,5 δισεκατομμύρια δολάρια



Διάσημος για την εισβολή και την κατάκτηση της Αγγλίας.



8. Muammar Gaddafi – 200 δισεκατομμύρια δολάρια



Αυτή είναι, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η αξία της μυστικής περιουσίας που είχε συγκεντρώσει ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης. Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του κοντά στη Σύρτη.



9. Henry Ford – 199 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και δημιουργός της αλυσίδας παραγωγής.



10. Cornelius Vanderbilt – 185 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο τρίτος πλουσιότερος Αμερικανός της ιστορίας, έχτισε την περιουσία του στα ατμόπλοια και στους σιδηροδρόμους. Πρώτα είχε παρατήσει το σχολείο στα 11 του προκειμένου να αναλάβει το φεριμπόουτ του πατέρα του.



11. Alan Rufus – 178,65 δισεκατομμύρια δολάρια



Στρατιωτικός διοικητής του Νορμανδού Γουίλιαμ του κατακτητή (Νο7 στην λίστα), ο οποίος του χάρισε 200.000 στρέμματα στην Αγγλία.



12. William de Warenne – 147,13 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο πρώτος κόμης του Σάρεϊ ήταν ένας Άγγλος ευγενής και στρατιωτικός, στον οποίο απονεμήθηκαν χιλιάδες στρέμματα γης μετά τη μάχη του Χάστινγκς.



13. Bill Gates – 136 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο ιδρυτής της Microsoft εξελίσσεται επίσης σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στην ιστορία, μέσω των δωρεών που κάνει στα πλαίσια του Bill & Melinda Gates Foundation.



14. John Jacob Astor – 121 δισεκατομμύρια δολάρια



Έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο πουλώντας γούνες από τον Καναδά σε πλούσιες Νεοϋορκέζες και μετά επένδυσε τον πλούτο του αγοράζοντας το μισό Μανχάταν.



15. Richard Fitzalan 10th Earl of Arundel – 118,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο 10ος κόμης του Άρουντελ ήταν Άγγλος ευγενής και μεγαλογαιοκτήμονας.



16. John of Gaunt – 110 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο Άγγλος αντιβασιλέας (και τρίτος γιος του βασιλιά Εδουάρδου του τρίτου) οφείλει την περιουσία του στη γη.



17. Stephen Girard – 105 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο Γάλλος εφοπλιστής και τραπεζίτης που έσωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ από χρεοκοπία κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1812.



18. A.T. Stewart – 90 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο Ιρλανδός μετανάστης που δημιούργησε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της εποχής στη Νέα Υόρκη και ήταν ο δημιουργός του συστήματος αγορών μέσω ταχυδρομείου.



19. Henry Duke of Lancaster – 85,1 δισεκατομμύρια δολάρια



Άγγλος ευγενής με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του να προέρχεται από τη γη που άνηκε στην οικογένειά του.



20. Friedrich Weyerhauser – 80 δισεκατομμύρια δολάρια



Έχτισε την περιουσία του πάνω στο εμπόριο ξυλείας, επενδύοντας την στη συνέχεια στην αγορά γης.



21. Jay Gould – 71 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο μισητός βαρώνος των σιδηροδρόμων, που ψηφίστηκε ως 8ος χειρότερος για την κοινωνία Αμερικανός επιχειρηματίας όλων των εποχών.



22. Carlos Slim Helu – 68 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών.



23. Stephen van Rensselaer – 68 δισεκατομμύρια δολάρια



Ο αρχικός ιδιοκτήτης του Μανχάταν (μετά τους Ινδιάνους), η υπογραφή του οποίου κοσμεί και τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.



24. Marshall Field – 66 δισεκατομμύρια δολάρια



Ιδρυτής της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Marshall Field & Company.



25. Sam Walton – 65 δισεκατομμύρια δολάρια



Αμερικανός επενδυτής. Το πρώτο σούπερ μάρκετ της σήμερα πολυεθνικής «Wal-Mart» άνοιξε το 1962 από τον ίδιο.



26. Warren Buffett – 64 δισεκατομμύρια δολάρια



Σταθερά ο 2ος ή ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο κατά γενική ομολογία πιο πετυχημένος επενδυτής του 20ού αιώνα.
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Σπιτικό ρόφημα σοκολάτας!


Σάν να κρύωσε λίγο ο καιρός! Φτιάξε το πιο νόστιμο και γρήγορο σπιτικό ρόφημα σοκολάτας και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου απογευματινή συνήθεια!! Δες εδώ

Διαγωνισμός Νοεμβρίου 2012 

ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Ποιοι άνεργοι ή απολυμένοι μπορούν -και πως- να διεκδικήσουν έως 1400 ευρώ

Την δυνατότητα διεκδίκησης 1400 ευρώ (μεικτά) έχουν άνεργοι ή απολυμένοι από όλη την Ελλάδα που απασχολήθηκαν σε συγκεκριμένους κλάδους.


Σε εξέλιξη βρίσκονται δράσεις του ΕΣΠΑ, οι οποίες έχουν ως στόχο να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην απασχόληση σε άνεργους και απολυμένους συγκεκριμένων κλάδων. Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων, υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»

Δράση 1η: Συμβουλευτική – Επαγγελματικός Προσανατολισμός

-Στη συγκεκριμένη δράση γίνεται ο εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση έγκυρων διαδικτυακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν τον άνεργο να συνδυάσει στοιχεία για τις προσωπικές του προτιμήσεις, την επαγγελματική του εμπειρία και τις γνώσεις του σε ένα ενιαίο επαγγελματικό προφίλ, προκειμένου να κάνει μια σωστή επιλογή σταδιοδρομίας.

-Δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα

-Δίνεται η ευκαιρία να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προκειμένου να απασχοληθεί στα επαγγελματικά πεδία που του ταιριάζουν.

Δράση 2η: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης

-Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα. -Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης.

-ΠΡΟΣΟΧΗ:Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

-Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.

Ποιοι κλάδοι είναι επιλέξιμοι

-Λιανικού Εμπορίου

-Εμπορίας, Διακίνησης & Συντήρησης Αυτοκινήτων

-Κατασκευών – Δομικών Υλικών

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα

Ανατολική Μακεδονία

- Θράκη Θέσεις: 556

-Αττική: Θέσεις: 792

- Βόρειο Αιγαίο Θέσεις: 390

-Δυτική Ελλάδα: Θέσεις: 630

-Δυτική Μακεδονία : Θέσεις: 246

-Ήπειρος : Θέσεις:478

-Θεσσαλία : Θέσεις: 626

-Ιόνια Νησιά : Θέσεις: 440

-Κεντρική Μακεδονία : Θέσεις: 478

-Κρήτη: Θέσεις: 638

-Πελοπόννησος: Θέσεις: 600

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα

1. Αίτηση, που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ (link σε PDF File)

2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

3. Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας

4. Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους

5. Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα

6. Πρόσφατη φωτογραφία

Που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει μία μόνο αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ, Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 11144 Αθήνα.
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

«Τελειώνει» τον Κασιδιάρη ο Μιχαλολιάκος!

Φουντώνουν οι φήμες ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να τελειώσει τον Ηλία Κασιδιάρη.


Στο χειρότερο δυνατό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκου με τον βουλευτή κ. Κασιδιάρη.

Όπως αναφέρεται στο Lykavitos.gr, ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγορεί τον κ. Κασιδιάρη για δημιουργία φράξιας μέσα στο κόμμα που έχει στόχο την ανάδειξή του μελλοντικά στην ηγεσία.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η τάση για υπέρμετρη προβολή που εμφανίζει ο νεαρός βουλευτής.

Πάντως εκτός από αυστηρές συστάσεις ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να προχώρησε σε ένα βήμα παραπάνω.

Ανέθεσε στον βουλευτή κ. Παναγιώταρο οργανωτικές και επικοινωνιακές αρμοδιότητες που βρίσκονταν μέχρι τώρα στην δικαιοδοσία του κ. Κασιδιάρη.
πηγή 
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

H ΜcLaren των 4,4 εκατομμυρίων ευρώ



Τα μόλις 106 αντίτυπα της McLaren F1 δικαιολογούν το ποσό που απαιτεί Βρετανός έμπορος αυτοκινήτων για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας της






Το άτυπο ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου, σύγχρονου αυτοκινήτου απειλεί η ασημί McLaren F1 του Tom Hartley.


Μόνο στην Chartis οικονομική ασφάλιση αυτοκινήτου από 148 euro/6μηνο δείτε τις χαμηλότερες τιμές εδώ  

O Βρετανός έμπορος αυτοκινήτων, στον οποίο ανήκει, αναζητά ήδη τον επόμενο ιδιοκτήτη της , παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ΜcLaren F1 αποτελεί το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, άλλωστε, ο Tom Hartley ζητά για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου κάτι παραπάνω από 4,4 εκατ. ευρώ (3,5 εκατ. λίρες).

Η ΜcLaren F1 πέρασε στην παραγωγή το 1992 και μέχρι το 1998 κατασκευάστηκε σε μόλις 106 αντίτυπα.

Εξοπλισμένη με έναν δωδεκακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 6,1 λίτρων, η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 627 ίππους, η McLaren F1 αποτέλεσε για περίπου μία δεκαετία το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα.

πηγή 
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->

Password αλλάζουν μαζικά χρήστες του Twitter

«Όταν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ένας λογαριασμός έχει παραβιαστεί, απενεργοποιούμε τον κωδικό εισόδου και στέλνουμε ένα e-mail στον κάτοχο με το οποίο τον ενημερώνουμε ότι υπήρξε η παραβίαση καθώς και πληροφορίες για δημιουργία νέου password». Ένα τέτοιο e-mail έλαβαν περισσότεροι από όσους αφορούσε το γεγονός στις 8 Νοεμβρίου, κάτι που συνέβη «κατά λάθος» ομολογεί το Twitter. 

Το αποτέλεσμα είναι πως άγνωστος αριθμός χρηστών δεν μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό του, αφού το password έγινε reset και ο χρήστης πρέπει υποχρεωτικά να το αλλάξει. Το Twitter δεν έδωσε στοιχεία ούτε για τον αριθμό των λογαριασμών που παραβιάστηκαν, ούτε για τον αριθμό των e-mail που έστειλε κατά λάθος. Έτσι, κανείς δεν γνωρίζει την έκταση του προβλήματος, δηλαδή εάν η παραβίαση που έγινε ήταν μαζική.

Το Twitter παραπέμπει στην διεύθυνσηhttps://support.twitter.com/articles/76036-keeping-your-account-secure όπου μπορεί κανείς να βρει μικρές συμβουλές για να διαφυλάξει τον λογαριασμό του. Οι πληροφορίες αυτές είναι χρήσιμες, αν και οι χρήστες που ειδοποιήθηκαν πανικοβλήθηκαν άδικα.

Ένας λογαριασμός θεωρείται πιθανό να έχει παραβιαστεί όταν ο κάτοχός του:


βλέπει να δημοσιεύονται μη αναμενόμενα tweet,
αποστέλλονται ανεξήγητα άμεσα μηνύματα (DM) σε άλλους από τον λογαριασμό του
γίνονται ανεξήγητα ενέργειες, όπως follow, unfollow ή block
εμφανίζεται ενημέρωση που εμφανίζεται να προέρχεται από την υπηρεσία που ειδοποιεί τον χρήστη ότι άλλαξε την διεύθυνση που έχει συνδέσει με τον λογαριασμό του, όταν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ("You recently changed the email address associated with your Twitter account.")Το πρώτο που προτείνεται να κάνουν οι χρήστες του Twitter είναι να αλλάξουν το Password (από την ενότητα Settings στο twitter.com).
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->